Lebanese salad is easy, healthy and delicious, This is my version of “Tabbouleh”, with spicy chicken and turkey cakes, perfect combination!

2 – SALADA LIBANESA AO MEU ESTILO ,”TABULE” ACOMPANHADA DE SABOROSOS BOLINHOS DE FRANGO E PERU, UMA PERFEITA COMBINAÇÃO!

3- ENSALADA LIBANESA A MY ESTILO ,”TABULE” Y EXQUISITAS HAMBURGUESAS DE POLLO Y PAVO CON ESPECIAS!

Spicy chicken and turkey cakes by katyarichkitchen

Ingredients

  • 350 g chicken breast minced
  • 350 g turkey breast minced
  • 50 g bulgur
  • 1 medium brow onion, finely chopped,( using a food processor)
  • 2 tsp chilli pepper
  • 1 tsp ground cumin
  • 1 tsp oregano
  • 1 tsp ground allspice
  • 2 tsp chicken powder
  • 1 dessertspoon olive oil
  • 1 tbsp parsley, finely chopped
  • 1 dessertspoon mint, finely chopped
  • salt and fresh ground black pepper
  • juice of half lemon for the cakes mixture
  • juice of half lemon for the bulgur
  • lemon wedge to serve
  •  olive oil to fry
  • makes 20

Method

  1. Place bulgur in a medium bowl, cover with hot water, add 1 tsp of salt and juice of half lemon. Leave for 10 minutes, drain. Rinse  bulgur under cold water and squeeze to remove excess of liquid.
  2. In a large bowl, combine chicken and turkey with bulgur, onion,chilli pepper, ground cumin, oregano, chicken powder, olive oil, parsley , mint, juice of half lemon, salt and pepper to taste, mix well.
  3. Heat the olive oil in a non-stick frying pan, over a medium heat,  then take a spoon full of the mixture and place into the pan creating a small round with the spoon. Repeat with another spoon of the mixture and continue until all the mixture is used.
  4. After few minutes turn and cook other side for further few minutes, or until they are completely cooked, lightly brown. Then remove from the pan, drain well with a kitchen paper.

Tabbouleh salad

Lebanese salad by katyarichkitchen

serves 4

Ingredients

  • 1/2 bag of watercress, roughly chopped
  • 1 cup of parsley, finely chopped
  • 1/2 cup of mint, finely chopped
  • 50 g bulgur
  • 2 shallots
  • 3 medium tomatoes, diced
  • 2 tbsp olive oil
  • juice of 1 lemon and half
  • salt and fresh ground black pepper

Method

  1. Place the bulgur in a medium bowl, cover with hot water, add 1 tsp of salt and juice of half lemon, stand for 10 minutes, drain and rinse it under cold water, drain well and squeeze to remove excess water.
  2. In a large bowl, combine bulgur with all remaining ingredients, and season to taste.
  3. Serve with spicy chicken and turkey cakes, and pita bread.

2- BOLINHOS DE FRANGO E PERU……………………………

INGREDIENTES PARA 20 BOLINHOS

  • 350 g de peito de peru moído
  • 350 g de peito de frango moído
  • 50 g de bulgur (trigo para quibe)
  • 1 cebola média picada no multi processador
  • 2 colheres (café) caldo granulado (em pó) de frango
  • 2 colheres (café) pimenta picante moída
  • 1 colher de azeite de oliva
  • 1 colher (café) cominho em pó
  • 1 colher (café) orégano
  • 1 colher (café) allspice ( é um condimento com noz moscada, cravo e canela em pó), senão encontrar, substituir por noz moscada
  • 2 colheres de salsinha, bem picada
  • 1 colher  de hortelã ou menta, bem picada
  • sal e pimenta negra em grão moída
  • suco de 1 limão
  • limão para servir
  • azeite de oliva para fritar
Modo de preparo
  1. Deixar o trigo de molho em água quente com 1 colher de café de sal e suco de meio limão,  por 10 minutos, escorrer bem, lavar na água fria e tirar todo o excesso de água.
  2. Em outra vasilha, misturar o frango, o peru, o bulgur, a cebola, o caldo de frango, pimenta picante, 1 colher de azeite de oliva, orégano, cominho em pó, o allspice (opcional), a hortelã, a salsinha e o suco de meio limão, mexer bem e salpimentar.
  3. Esquentar o azeite de oliva em fogo médio, em uma frigideira antiadherente, e encher uma colher com a mistura da carne e colocar na frigideira e com a mesma colher formar o bolinho, continuar o mesmo procedimento até terminar.
  4. Servir com a seguintes salada de tabule .
SALADA LIBANESA TABULE
INGREDIENTES PARA 4 PESSOAS
  • 1/2 masso de rúcula ou agrião bem lavados, picar com a mão
  • 1 xícara de chá de salsinha, bem picada
  • 1/2 xícara de hortelã ou menta, bem picada
  • 3 tomates em cubos
  • 50 g de bulgur (trigo para kibe)
  • 2 chalotas ou cebolas pequenas bem picadas
  • limão
  • azeite de oliva
  • sal e pimenta negra em grão moída

COMO PREPARAR
  1. Deixar o trigo de molho em água quente com uma colher de café de sal e suco de meio limão,  por 10 minutos, lave bem em água fria e escorrer bem o excesso de água. 
  2. Em uma tijela, misturar o trigo com os demais ingredientes, acrescente sal, pimenta, limão e azeite de oliva e sirva com os bolinhos da receita anterior e pão sirio ou pão pita.


3- HAMBURGUESA DE POLLO Y PAVO CON ESPECIAS…..

Ingredientes para 20 hamburguesas
  • 350 g de pechuga de pavo picada
  • 350 g de pechuga de pollo picada
  • 50 g de  Bulgur fino 
  • 1 cebolla mediana, bien picada, en  multi procesador
  • 2 cucharaditas de caldo granulado de pollo
  • 2 cucharaditas de pimentón picante
  • 1 cucharadita de comino
  • 1 cucharadita de oregano
  • 1 cucharadita de allspice ( un especia con nuez moscada, clavo y canela molida bien mezclado) o sustituir por nuez moscada
  • unas ramitas de perejil, picada
  • 1 ramita de menta fresca o hierbabuena,  picada
  • sal y pimienta negra en grano molida
  • aceite de oliva para freír
PREPARACIÓN
  1. Poner el bulgur en remojo con agua caliente, añadir una cucharadita de sal y zumo de medio limón y dejar por 10 minutos, pasar por agua fría, escurrir bien para quitar bien el agua.
  2. En un bol, añadir el bulgur, a carne picada, la cebolla, el caldo granulado de pollo, el pimentón picante, el comino. el oregano, el allspice o nuez-moscada, zumo de medio limón, el perejil y la hierba buena, el sal y la pimienta y mezclar todo muy bien.
  3. En un sartén, calentar aceite a fuego medio y añadir una cuchara llena de la mezcla de pollo y pavo y con la misma cuchara formar la hamburguesa, continuar el mismo procedimento hasta que terminar. Freír hasta que se doren.
  4. Servir junto a la ensalada tabule.
ENSALADA TABULE PARA 4 PERSONAS
INGREDIENTES
  • 50 g de bulgur
  • 1/2 bolsa de berros
  • 1 taza  de perejil picado
  • 1/2 taza de  hierbabuena o menta fresca picada
  • 3 tomates en trocitos
  • 2 chalotas en trocitos
  • zumo de 1 limón
  • aceite de oliva
  • sal y pimienta negra en grano molida
PREPARACIÓN
  1. Poner el bulgur en un recipiente con agua caliente, 1 cucharadita de sal y zumo de medio limón, y dejar de remojo por 10 minutos, pasar por agua fria, escurrir bien todo el exceso de agua.
  2. En un bol o ensaladera, agregar todos los ingredientes y aliñar con aceite de oliva, zumo de un limón, sal y pimenta a gosto.
  3. Sirva con las hamburguesas de pavo y pollo, y pan pita.

Buen provecho!

8 thoughts on “Lebanese salad is easy, healthy and delicious, This is my version of “Tabbouleh”, with spicy chicken and turkey cakes, perfect combination!

  1. Watercress added to a tabbouleh seems rather ingenious and very appropriate to me! And you know, if you saw my recent post on frikadeller, that I love a minced meat cake, so these would be a lovely and delicious variation on that theme!

    • Thank you and of course I saw your last post, just sometimes I don’t now what to say, my grammar is not to good, I love the way you right your posts, the pictures are beautiful, and recipe yummy, I’m really glad you liked my recipe,have a great weekend, katya

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