For tonight, a special treat for dinner, “Curried Tuna with pepper accompanied by Cucumber Raiata”, a fantastic combination for a quick and delicious meal.

2- Para hoje um jantar especial, Curry de Atum com pimentão e molho Raiata ( pepino com iogurte ), uma combinação fantástica!

3- Pra hoy, una cena especial: Atún al curry con pimentón y salsa de yogur  con pepino ( Raiata), una conbinación muy rica!

Curried Tuna with pepper by katyarichkitchen.com

Serves2-3

Ingredients

  • 200 g can tuna
  • 1/2 small red pepper, seeded and finely sliced
  • 1/2 small green pepper, seeded and finely sliced
  • 1/2 yellow pepper, seeded and finely sliced
  • 1/2 onion, thinly sliced
  • 1 fresh small green chilli, finely chopped
  • 1 fresh small red pepper, finely chopped
  • 2 tbsp vegetable oil
  • 1/4 tsp cumin seeds
  • 1/4 tsp ground cumin
  • 1/4 tsp ground coriander
  • 1/4 tsp chilli powder
  • 1/4 tsp garam masala
  • 1/4 tsp salt
  • 1 garlic clove, finely chopped
  • 2 cm of fresh root ginger, finely chopped
  • juice of 1/2 lime
  • 1 tbsp chopped coriander (cilantro)
  • pitta bread and cucumber Raiata, to serve
Method
  1. Heat oil in a large pan or wok. Fry the cumin seeds for 2 minutes, until they start to splutter. Stir in the ground cumin, ground coriander, chilli powder and salt. Cook for 2 minutes in medium low heat.
  2. Add  the garlic, onion and peppers to the pan and stir-fry for 6 minutes. Flake the tuna and add it to the pan, with the chilli and ginger and cook for further 6 minutes, turning the mixture gently.
  3. Sprinkle the garam masala over the mixture, and add the lemon juice and fresh coriander, Cook for 2 minutes more.
To make the cucumber raiata
  1. Seeded 1/2 small cucumber and cut in small cubes and stir in 2 greek yogurt. Add 1/4 tsp of salt and 1/4 tsp of garam masala. 

Mix well and serve at room temperature.

Curried Tuna with pepper and cucumber Raiata by katyarichkitchen.com

2 – CURRY DE ATUM COM PIMENTÕES E MOLHO RAIATA COM PEPINO.

Ingredientes para 2-3 pessoas
  • 200 g de atum em lata
  • 1/2 pimentão vermelho pequeno cortado em fatias finas
  • 1/2 pimentão verde pequeno cortado em fatias finas
  • 1/2 pimentão pequeno amarelo cortado em fatias finas
  • 1/2 cebola grande cortada em fatias finas
  • 2 colheres (chá) de óleo vegetal
  • 1/4 colher (café) sementes de cominho
  • 1/4 colher (café) cominho em pó
  • 1/4 colher (café) coentro em pó
  • 1/4 colher (café) pimenta cayena em pó
  • 1 dente de alho bem picado
  • 1/4 colher (café) sal
  • 1/4 colher (café) do condimento “garam masala”
  • 1 pimenta fresca vermelha pequena, bem picada
  • 1 pimenta fresca verde pequena, bem picada
  • suco de meio limão
  • 2 cm de gengibre fresco bem picado
  • 1 colher de coentro fresco picado
  • pão sirio ou pitta para servir junto ao molho Raiata

Modo de preparo

  1. Aquecer o óleo em uma panela grande e fritar as sementes de cominho por 2 minutos em fogo médio, até começar a saltar na panela, acrescentar a pimenta em pó, o coentro em pó e o sal e fritar por mais 2 minutos.
  2. Adicionar o alho, a cebola e os pimentões e refogar por mais 6 minutos. Colocar o atum , as pimentas frescas e o gengibre e refogar por mais 6 minutos, mexendo com cuidado.
  3. Colocar o garam masala junto com o suco de limão e o coentro fresco, misturar bem e refogar por mais 2 minutos.
  4. Servir com o pão sirio ou pitta e o molho raiata.
Preparação de pepino com iogurte ( Raiata)
  1. Tirar a semente de 1/2 pepino pequeno e cortar em cubinhos pequenos e  misturar com dois iogurtes naturais gregos, 1/4 de colher de café de sal e uma colher de café de garam masala. 
  2. Misturar bem e servir em temperatura ambiente com o curry de atum e o pão sirio.

…………………………………………………………

2- Atún al curry com pimentón y salsa de yogur con pepino ( Raiata)

Ingredientes para 2-3 personas

  •  200 g de atún en lata
  • 1/2 pimentón rojo pequeño, cortado muy finos
  • 1/2 pimentón verde pequeño, cortado muy fino
  • 1/2 pimentón amarillo, cortado muy fino
  • 1/2 cebolla, en rodajas finas
  • 1 diente de ajo, picado
  • zumo de media lima
  • 2 cm de jengibre fresco, picado
  • 1 cuchara de cilantro fresco picado
  • 1 pimienta roja fresca pequeña, picada
  • 1 pimienta verde fresca pequeña, picada
  • 2 cucharas de aceite vegetal
  • 1/4 de cuchara de café de comino en semillas
  • 1/4 de cuchara de café de comino en polvo
  • 1/4 de cuchara de café de cilantro en polvo
  • 1/4 de cuchara de café de pimentón picante en polvo
  • 1/4 de cuchara de café de sal
  • 1/4 de cuchara de café de sal
  • 1/4  de cuchara de café del condimento  en polvo garam masala
  • pan pita y salsa de pepino con yogur
Preparación
  1. Calentar el aceite en un sartén y freír las semillas de comino por 2 minutos, añadir el comino en polvo, el cilantro en polvo, el pimentón picante e el sal, continuar a freír por mas un par de minutos. 
  2. Agregar el ajo, la cebolla los pimentones y rehogar por 6 minutos. Añadir el atún, las pimientas y el jengibre, rehogar por mas 6 minutos, moviendo con cuidado.
  3. Añadir el condimento garam masala, el zumo de media lima y el cilantro fresco y rehogar por un par de minutos.

Servir con el pan pita y la salsa de yogur.

Preparación de la salsa Raiata
  1. En un bol mezclar 1/2 pepino pequeño sin las semillas y muy bien picado con dos yogures naturales griego, 1/4 de cuchara de café de sal y 1/4 de cuchara de café del condimento garam masala.
  2. Mezclar todo muy bien y servir con el atún al curry y el pan pita.
Buen provecho!

2 thoughts on “For tonight, a special treat for dinner, “Curried Tuna with pepper accompanied by Cucumber Raiata”, a fantastic combination for a quick and delicious meal.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s