1- Creme e espetinho grelhado de cogumelos, simples de fazer com um sabor muito delicado!
2- Crema y pincho de setas, simples y con un sabor muy delicado!
Serves 2
Ingredients for the cream of mushroom soup
- 200 g mushrooms, trimmed and roughly chopped
- 1 shallot, finely chopped
- 1 dessertspoon of butter
- 1 garlic clove, finely chopped
- 1/4 lemon juice
- 1 tbsp flour
- 200 ml chicken stock
- 50 ml dry white wine
- 200 ml milk
- a pinch of nutmeg
- a dash of tabasco
- salt and fresh ground black pepper
- sigle cream to decorate
Method
- Over a low heat sweat the finely chopped shallot and garlic in the butter for few minutes until they are soft but not browned.
- Stir in the mushrooms, lemon juice and white wine and sweat until their juices begin to run.
- Sift in the flour and cook thoroughly, stirring to avoid lumps.
- Pour on the stock and bring up to the boil and simmer gently for 30 minutes.
- Liquidize the soup . Return to the pan, add the milk and re-heat.
- Taste and adjust the seasoning with salt, pepper, tabasco and nutmeg.
Ingredients for the mushroom skewer
- 6 mushrooms
- 6 cherry tomatoes
- parsley
- grated parmesan cheese
- olive oil
- salt and fresh ground black pepper
- Mix together a little bit of chopped parsley, grated parmesan cheese, olive oil, salt and pepper, season the mushrooms and tomatoes with the mix.
- Arrange the mushrooms and cherry tomatoes into the skewer and grill them until cooked.
- Serve the cream of mushroom soup with the mushroom skewer and a little bit of single cream.
Bom apetite!
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2- Creme e espetinho gelhado de cogumelos.
Ingredientes para 2 pessoas
- 200 g de cogumelos paris, limpos e cortados em quatro
- 1 chalota, bem picada
- 1 dente de alho , bem picado
- 1 colher (chá) manteiga
- 1 colher (chá) farinha de trigo
- 1/4 de suco de limão
- 200 ml de caldo de galinha
- 200 ml milk
- 50 ml vinho branco seco
- noz moscada
- sal e pimenta negra em grão moída
- tabasco a gosto
- creme de leite fresco
Modo de preparo
- Em fogo médio refogar a chalota e o alho por alguns minutos até estarem ligeiramente dourados.
- Acrescentar os cogumelos, o suco do limão e o vinho branco, continuar refogando até que os líquidos estejam praticamente absorvidos.
- Peneirar a farinha na panela, mexer bem e adicionar o caldo de galinha e cozinhar por 30 minutos.
- Bater a sopa no liquidificador até ficar cremosa, voltar a panela, acrescentar o leite e temperar com sal. pimenta, noz moscada e tabasco e aquecer.
Ingredientes para o espetinho de cogumelos
- 6 cogumelos (champignones fresco), limpos
- 6 tomates cereja
- salsinha picada
- queijo parmesão
- azeite de oliva
- sal e pimenta negra em grão moída
- Misturar um pouquinho de salsinha, queijo parmesão, azeite de oliva sal e pimenta e temperar os cogumelos e os tomates.
- Intercalar os cogumelos e os tomates e grelhar até estarem ligeiramente dourados.
- Servir a sopa com um pouquinho de creme de leite e o espetinho.
Bom apetite!
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3- Crema y pinchos de setas.
Ingredientes para dos personas
- 200 g de setas limpias y troceadas
- 1 chalota, troceada
- 1 diente de ajo, troceado
- 1 cuchara de mantequilla
- 1/4 de zumo de limón
- 200 ml caldo de pollo
- 200 ml de leche
- 50 ml vino blanco seco
- 1 cuchara de harina
- tabasco
- sal y pimienta negra en grano molida
- nuez moscada
- nata liquida
Preparación
- Calentar la mantequilla e rehogar la chalota y el ajo por algunos minutos, hasta estén ligeramente dorados.
- Añadir las setas, el jugo de limón, el vino e continuar rehogando hasta que el liquido esté casi seco. Mezclar la harina tamizada y mezclar bien.
- Agregar el caldo de pollo y cocinar por 30 minutos.
- Triturar la sopa en un vaso batidor hasta que se quede como una crema.
- Regresar al fuego, añadir la leche, sazonar con sal pimienta, nuez moscada y tabasco y calentar por algunos minutos.
Ingredientes para los pinchos de setas
- 6 setas (champiñones)limpias
- 6 tomates cereza
- perejil
- aceite de oliva
- queso parmesan
- sal y pimienta negra molida
- Mezclar un poquito de perejil troceado, aceite de oliva, queso parmesan, sal y pimienta, sazonar los tomates y las setas.
- Montar los pinchos con las setas y los tamates y hornear hasta que estén ligeramente dorados.
- Servir la crema com un poquito de nata y los pinchos de setas.
Buen provecho!
Lots of rich yummy flavors going on there. I am going to substitute soy products for the milk products and give it a try. Take care, BAM
That is a good idea, I’ll also try this next time….:)
I adore mushroom soup and I love the idea of making the little pinchitos to go with it!
When I post this soup I remembered your mushrooms, they were looking pretty good:)
I love the idea of the skewer with the soup 🙂
Thank you Tandy!!!!
Yum! You took the soup a step further with the delicious mushroom skewers!
The skewers added a little twist to the recipe, easy to make and tasted delicious:)
I love the splash of colors that the tomatoes add!
Thank you, the skewers gave some twist to the recipe and tastes great:)